Hvad er negative renter, og hvad betyder de for dig i 2022?

Negative renter har været et stort samtaleemne sidste år – og nu er det blevet det igen. Dette skyldes, at der ikke længere er negativ rente for bankerne, og de har derfor ikke et godt argument for at kræve negative renter af dig. Ja, du skulle faktisk betale in bank penge for at have dine penge stående, som de så kunne bruge på alt muligt. Det er en vild verden vi lever i, men sådan er det nu bare.

De negative renter har betydet, at mange skulle ændre deres strategier. I gamle dage kunne man bare lade pengene stå, hvis man frygtede dårlige tider. I disse dårlige tider kan man hverken investere eller lade pengene stå, fordi det er dårligt uanset hvad man gør. Det bliver spændende at følge med i den nærmeste fremtid, fordi der kommer nok til at ske en masse interessante ting i forhold til vores økonomi og de negative renter. Vi kan dog allerede se, at én dansk bank har fjernet de negative renter, og så må de andre vel følge trop. Det samme skete jo, da de indførte de negative renter for et stykke tid siden.

Hvis du som privatperson har syntes, at det var en høj negativ rente, så ville du ikke vide, hvor relativt høje negative renter erhvervsdrivende skulle betale. Det var en del højere, og så betaler de jo også for at have en konto i banken. Gebyrerne er meget høje, og det er folk bestemt ikke tilfreds med. Man kan dog ikke gøre så meget, fordi det er svært at leve uden en konto i dagens Danmark. Man kan ikke engang bruge MobilePay uden et kort og en konto, så tænk lige over det. Det er virkelig vildt!

Et meget godt alternativ til at lade pengene stå på en konto i banken og investere dem i de traditionelle markeder har været at investere pengene i Ether (ETH). Du har nok hørt om denne her kryptovaluta som værende den største konkurrent til bitcoin, og det er ikke helt forkert. Der er mange måder at se denne her valuta an på, men den har virkelig bragt en masse spændende tiltag på banen, som man ikke har set før. Lige nu ser det ikke så godt ud på markederne, og dem der har været med længe, ja de køber mere og mere. Dette skal dog ikke forstås som en opfordring til at gøre det samme som dem. Følg med i kryptonyheder herinde: https://vgpcapital.dk/