Weekly News

Vidensdeling er vejen

– Dataanalyse med kunstig intelligens er en af de mest lovende udviklinger inden for droneinspektion. Vindenergisektoren kan vinde på vidensdeling, siger Ken Falk, CEO i Scopito.

Softwaren eksisterer allerede. For at få den til at fungere på specifikke områder – som vindmøller – kræver det imidlertid en meget stor datamængde, i dette tilfælde droneoptagelser af vindmølle­vingerne, så den kunstige intelligens lærer at genkende skader. Dermed vil det være muligt at frasortere alle billeder uden skader, så teknikerne kun skal tage stilling til de kritiske billeder.

– Scopito sorterer manuelt billedmateriale for nogle kunder i vindenergiindustrien. Derved opbygger vi en databank. Man ville imidlertid kunne opnå den nødvendige datamængde langt hurtigere, hvis de forskellige operatører delte viden. Et sådant samarbejde findes f.eks. blandt distributørerne af strømmen, pointerer Ken Falk.

Ved at sammenkoble drone­optagelser med kunstig intelligens vil man stå med reducerede omkostninger til inspektion, bedre overblik og uden risiko for personskade ved inspektionen. 

Del

Journalist

Steen Blendstrup

Andre artikler