Weekly News

Tre millioner til nødhjælp

Wefood forvandler donerede varer til nødhjælp. I dag består Wefood af to butikker i København, som sidste år omsatte for 3.200.000 kr. på basis af varer med overskredet salgsdato, overproduktion, fejl­emballering og lignende.

– Da butikkerne drives af frivillige, går næsten hele beløbet til arbejdet i Folkekirkens Nødhjælp – i vid udstrækning fødevarehjælp, siger projektleder Jan Martin Mikkelsen, Wefood.

På den måde lykkes det faktisk at forvandle den mad, vi levner, til hjælp ved hungerkatastrofer.

– Der er stor nysgerrighed blandt kunderne. De spørger til varerne; frugt og grønt, der måske ikke lever op til normale standarderne, og de spørger til konceptet, siger Jan Martin Mikkelsen, der tidligere har arbejdet i detailbranchen, og fortsætter:

– Som andre projekter mod madspild er vi helt afhængige af donationer og af frivillig arbejdskraft. Der er ingen garanti for, hvilket sortiment vi har en given dag, men vi oplever aldrig sure kunder. Der er utrolig goodwill om vores brand, og jeg får jævnligt tilbud fra frivillige fra andre lande, ligesom TV i flere lande har rapporteret om os.

Del

Journalist

Steen Blendstrup

Andre artikler